Elisabeth Lauridsen Lolle: "Folkeskole eller fri grundskole - hvad handler det om?"

CfU's Elisabeth Lauridsen Lolle har i denne uge et blogindlæg på folkeskolen.dk om det stigende antal forældre, der vælger en fri grundskole til deres børn. Lolle stiller i dette indlæg spørgsmålstegn ved årsagen til stigningen, for skyldes det et fravalg af folkeskolen eller drejer det sig blot om et ønske om at have en lokal skole? Det er disse spørgsmål, Elisabeth Lauridsen Lolle blandt andet søger svar på gennem sit arbejde med uddannelsesbeskrivelser for Trap Danmark.

Lagt online: 23.10.2019

CfU's Elisabeth Lauridsen Lolle har i denne uge et blogindlæg på folkeskolen.dk om det stigende antal forældre, der vælger en fri grundskole til deres børn. Forældre til elever på fri- og privatskoler har både højere uddannelsesniveau og indkomst end forældre til elever i folkeskolen, og udviklingen beskyldes at nogle for at øge uligheden og polariseringen af det danske samfund. Denne udvikling har været i stigning siden kommunalreformen i 2007. Lolle stiller i dette indlæg spørgsmålstegn ved årsagen til stigningen, for skyldes det et fravalg af folkeskolen eller drejer det sig blot om et ønske om at have en lokal skole?  Det er disse udfordringer af antagelser, Elisabeth Lauridsen Lolle blandt andet støder på på gennem sit arbejde med uddannelsesbeskrivelser for Trap Danmark.

Gennem den igangværende uddannelseskortlægning af Danmark, har Elisabeth Lauridsen Lolle i dette indlæg brugt Hjørring Kommune frem som et eksempel på en kommune med et hastigt stigende antal friskoler, men en stigning formanden for bestyrelsen på en friskole i kommunen især kobler sammen med den samtidige lukning af folkeskoler i kommunen. Lolle stiller derfor spørgsmålstegn ved om årsagen til stigningen af fri- og privatskoler skal nuanceres især i de kommuner, hvor flere folkeskoler har været nødsaget til at lukke.

Læs mere om Elisabeth Lauridsen Lolles forskning ved at trykke på dette link.