Ny udgivelse: "FAQ om karakterer" af Karen Egedal Andreasen

Lagt online: 14.04.2020

"FAQ OM KARAKTERER" udgivet: AKTUELLE OG OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OG SVAR fra karen egedal andreasen

FAQ-serien er kortfattede bøger om et specifikt emne inden for pædagogikken og psykologien, og i denne omgang er udgivelsen forfattet af CfU's Karen Egedal Andreasen om karaktergivning. Karakterergivning som tradition er en så indgroet del af vores skole- og studieliv, at mange slet ikke stiller spørgsmålstegn med hvad det er for en størrelse. Dette giver Egedal Andreasen indblik i gennem denne bog, hvor den flere hundrede år gamle praksis gennemgås i en forskningsbaseret fortælling. Der stilles spørgsmål til formålet, rollen og relevansen af karakterer set i lyset af den nyeste viden på området. Der svares eksempelvis på, om man lærer noget af at få karakterer, hvad betydning ens baggrund og køn har, samt hvad karaktererne reelt måler.

Bogen kan købes ved at trykke her.

Karen Egedal Andreasen har tidligere udgivet væsentlige bidrag om karakterer og testbrug i folkeskolen. Du kan finde hendes tidligere udgivelser ved at trykke her.